(+31) 76 205 5067          Minervum 7160c, 4817 ZN Breda

MFA Design: Leuk leerplatform voor Marketing, Sales & Webdesign

Het eerste contact

In het propedeusejaar van de Hbo-opleiding Commerciële Economie moeten studenten het laatste kwartaal stage gaan lopen. Erg leuk en zeer leerzaam voor Young Proffesionals zoals ik met weinig ervaring.

Nick Rijnsaard, 17 Jaar

Na online georiënteerd te hebben naar een leuke plek om ervaring op te doen, had ik via een vacature op Indeed een plek gevonden die mij heel erg aansprak: Stagiair Marketing & Sales bij MFA Design.

Toen ik de vacature zag heb ik gelijk contact op genomen en kon de dag daarna gelijk terecht voor een sollicitatiegesprek. Zo ben ik in contact gekomen met mijn stagebegeleider en eigenaar van MFA Design; Max van Dongen.

Het was een erg prettig gesprek en ik werd gelijk aangenomen. Per 15 April was ik in dienst als stagiair Marketing en Sales. Ik kreeg hierdoor ontzettend veel energie om te beginnen. Mijn eerste indruk over mijn toekomstige stagebedrijf was erg positief.

Mijn eerste opdracht

Ondanks mijn positieve eerste indruk ben ik altijd vrij sceptisch en liet de eerste dagen gewoon over me heen komen. Ik kon moeilijk mijn verwachtingen beschrijven van te voren, buiten het feit dat ik erg veel zin had om te beginnen. In de eerste week van mijn stage kreeg ik al gelijk een vrij grote, maar erg leuke opdracht. Namelijk om een nieuw concept te bedenken voor een van onze klanten: Loekie.nu.

Loekie.nu is een platform waar workshopgevers zich kunnen aanmelden voor het promoten van hun workshop. En uiteraard voor het werven van meer bezoekers voor deze workshops. Hier mocht ik dus in de 1e week mee aan de slag om een nieuw verdienmodel voor te bedenken.

Ik was best onder de inruk dat ik al zo’n grote verantwoordelijkheid kreeg. Maar tegelijkertijd motiveerde dit mij ook om een zo’n goed mogelijk idee te bedenken. Nadat ik mijn onderzoek had afgerond, kreeg ik veel positieve feedback van zowel de eigenaresse van Loekie.nu als van Max.

Dit motiveerde mij nog meer voor mijn stage en heb de afgelopen weken al flink wat taken mogen uitvoeren. Ik heb mijn tijd vooral veel besteed met het verzamelen van gegevens van klanten en het benaderen van nieuwe klanten. Ook hebben wij samen met Loekie.nu een feedbacksessie georganiseerd om het nieuwe concept voor te leggen aan workshopgevers. Deze dag is bedoeld voor het op doen van nieuwe inspiratie en uiteraard feedback te ontvangen over de huidige samenwerking met Loekie.nu.

Verder verloop van de stage

Wat was mijn rol hier in? Om te beginnen heb ik vanuit de Loekie.nu WordPress Database een lijst gemaakt met alle gegevens van de workshopgevers die op dat moment op de site staan van Loekie.nu. Deze moesten overgezet worden in een Excel-document. Helaas waren niet alle gegevens compleet. Er ontbraken telefoonnummers en e-mailadressen hier en daar. En dat is toch wel handig als je klanten wilt benaderen voor een feedbacksessie. Dus met goede moed ben ik het internet afgestruind om de ontbrekende gegevens te verzamelen. Hier was ik wel een paar dagen zoet mee. Na alle ontbrekende gegevens te hebben verzameld, ben ik begonnen met workshopgevers uit te nodigen voor deze dag. Uit een samengestelde lijst van ongeveer 150 workshopgevers heb ik een paar enthousiaste workshopgevers overtuigd van het belang van deze feedback sessie.

Dit was erg leuk en heb veel geleerd over het benaderen van klanten via de telefoon. Ik heb mijzelf erg ontwikkeld op het gebied van zowel warme als koude acquisitie. Ik ben Max erg dankbaar voor het vertrouwen en het feit dat ik al zo veel verantwoordelijkheid heb gekregen met mijn beperkte hoeveelheid ervaring binnen het vakgebied. Dit gaf mij veel zelfvertrouwen en motiveerde mij steeds om iedere dag met heel plezier naar stage toe te gaan.

Mijn tijd als stagiair bij MFA Design was erg leerzaam en heb een hoop nieuwe inzichten opgedaan. Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen en kan later terug kijken op een erg leuke stageperiode.

Lijkt stage lopen bij MFA Design ook iets voor jouw?

Mail dan je CV met motivatiebrief naar info@maxv168.sg-host.com. Of neem contact met ons op via het contactformulier.