(+31) 76 205 5067          Minervum 7160c, 4817 ZN Breda

Gebruik maken van G Suite

Inleiding

Als bedrijfseigenaar ben ik dol op G Suite. Ik beschouw het als een van de beste tools die ik tot mijn beschikking heb, vooral omdat het zo gebruiksvriendelijk en ongelooflijk multifunctioneel is. Of ik nu aan het samenwerken ben met mijn collega, tijd inplan om met een klant te lunchen of mijn vriend een grappige hond GIF e-mailt, G Suite is handig voor bijna alles wat je op je computer doet.

Als je momenteel nog geen gebruik maakt van het G Suite met je bedrijf, raad ik je aan de mogelijkheden te bekijken. Middels deze blogpost geef ik aan wat G suite is en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is G Suite?

G Suite is een verzameling van software voor bedrijven en scholen die is ontwikkeld en wordt mogelijk gemaakt door Google. De primaire G Suite-apps zijn: Gmail, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren, Agenda, Sites, Hangouts en Keep.

Gebruik maken van G Suite

Het instellen van een G Suite-account is eenvoudig. Ga naar de startpagina van G Suite en klik op ‘Aan de slag’. Daar voer je je bedrijfsnaam in en geef aan hoeveel werknemers je hebt. Je kunt dit aantal altijd veranderen als je team groeit. 

Vervolgens voer je je contactgegevens in (of de informatie voor degene die het G Suite-account gaat beheren). Let op: Google stuurt een bevestiging naar het e-mailadres dat je hier invult, dus zorg ervoor dat deze toegankelijk is. 

In het volgende scherm wordt gevraagd of je een bedrijfsdomeinnaam hebt. Als die er al is, vul je deze hier in. 

Daarna voer je op het volgende scherm je bedrijfsadres en contactgegevens in en kies je een gebruikersnaam en wachtwoord. De inloggegevens gebruik je in de toekomst om je aan te melden. Let op: je gebruikersnaam is ook het eerste deel van je zakelijke e-mailadres.

Tot slot ga je akkoord met de voorwaarde en ben je klaar om te starten met het gebruik van G Suite voor je business. Veel succes en mocht je hulp nodig hebben bij het instellen van je G Suite of wil je liever dat wij je een handje helpen. Neem dan contact met ons op.